Mióta készülök, hogy elmondjam neked |
Szia Idetévedt! Mint olvasod a headshot.gp-n jársz. Az oldal tulajdonképpen egy 15 éves lány eszmefuttatásairől szól. Én Mila vagyok. Igen, Mila Kunis után szabadon. Cikkeket olvasgathatsz nálam mindenféle témában, legyen az divat, egy film, vagy csak egy random vélemény valamiről. Ha nem találsz kedvedre való cikket, irány az ötletdobozka, adj egy jó ötletet, és teljesítem. Remélem, visszatérő látogatóként üdvözölhetlek legközelebb, netán állandó olvasóm leszel. Ha valami eszedbejut az oldal nézegetése közben, irány a cset, akkor is, ha a gondolatod fő tárgya egy krumplit evő kecske. Én legalábbis imádom a kecskéket.
∞A főoldal, alias a home
∞A cikkek lakóhelye
∞On és off
"jó néha sötétben a holdat nézni,
hosszan egy távoli csillagot igézni..."
| |
szerelmem rejtett csillagrendszerét |
Civilben Zsófinak hívnak és francia tagozatos gimnáziumba járok szeptembertől. Még eléggé keresem önmagam, ezért könnyen előfordulhat, hogy egy sötét-koponyás designt egy retro-virágos követ. Kurvára rühellem a kortárs tinipicsákat, akik 20 centis sarokkal pinkben botladozva ájfonnal a kezükben 'plázáznak' a helyi kínaikba. Merthogy ők rohadt menők mert a Lakatos-family összes hímneműjével ágyba bújtak. Egyszer lesz egy unikornisom. Imádom lerajzolni az agyszüleményeimet. Zenehallgatással megy el az összes szabadidőm. Na de nem espé meg Justin Bieber, neem. Lana del Rey, Hurts, The Lumineers, Quimby, ilyenek. Mondjuk az énekhangom egy belugabálna haláltusájának utolsó hörgésére hasonlít, azért szeretek énekelni is. Nem vagyok hipster, rasszista, öngyilkos se akarok lenni. A mai világban ezeket már nem lehet biztosra venni. "ha az ember lassú halált akar, három dolgot tehet: iszik, dohányzik, vagy viszonzatlan szeret.."
Twitter Weheartit Email Facebook Instagram
"sírni ha fáj, remegni ha félek,
olyan jó néha érezni, hogy élek..."
| |
egy képben csak talán, s csupán a lényeget |
Ez lenne a csetbox. Véleményezz, szidj, vagy csak beszélgess. A szabályokat felesleges leírnom, aki akarja, az úgy is megszegi őket, akár leírom, akár nem. Káromkodni szabad -márha akarsz. És miért ne akarnál?
"tele szájjal enni, hangosan szeretni.
jó néha magamat csak úgy elnevetni..."
| |
De nyüzsgő s áradó vagy bennem, mint a lét |
Megírandó cikkek
A klikkesedésről
DIY: ombre-táska
Tetoválás: egy életreszóló döntés
Egy boltkóros naplója (film)
Starbucks A-Z-ig
Van egy jó ötleted, hogy miről írjak? Csak gépeld be azt nekem, és nemsoká olvashatod is a cikket. az ötletdobozkát itt találod meg.
"jó néha fázni, semmin elmélázni,
tavaszi esőben olykor bőrig ázni..."
| |
és néha meg olyan, oly biztos és örök |
Ők a szívem csücskei, akikért feljövök a netre. Imádom olvasni őket, nézz be hozzájuk mindenképp. Ez nem csere, az két centivel lejjebb van.
Chloé és a mint-frappe
vїc és az ő buzikaktusza
Anxiety, a cybernetic-organism tulaja
Elsie, aki a classyandfabulous szerkesztője
Amee, akié a californation
Amy drága és a rambunctious
Courtney oldala, a loveisintheair
Na ez itt a csererészleg. Kérj a chatben, ha szeretnél. Nem harapok.(általában) Szeretnék majd én is meghívni, csak 12 latte van, és nem szeretném bővíteni.
"Kezdjetek nevetni, csak semmi melodráma
Senki bele nem halt még komédiába..."
| |
A holdtól cirmos éj mozdul fejem fölött |
A headshot.gp szerkesztője egyedül Mila, az oldal 2013. augusztus 3-án nyitott meg. A témát tekintve többnyire cikkek vannak/leszenk az oldalon. Minden cikk, saját írás. A css Chloé munkája, teljesen átírtam, de az alap az ő műve. Köszönet ezúton is érte. A kisképek az oldalmodulban a weheartit-ról vannak. A modulcímek Radnóti Miklós Tétova óda című verséből származnak. A modulok alján a Márti dalából olvashattok részleteket. Ja és a legfontosabb: érezd jól magad nálam.
"Ripacsok, színészek, az élet a tiétek
Minek ölre menni, kezdjetek szeretni!"
| |
|
|
|
Ramsay-kodás: Citromtorta á'la Mila2013.08.07. 01:37, Mila
tipp, hogyan csináljunk szaunát a konyhából - könnyedén
Amikor elhatároztam, hogy végre megcsinálom a sütit, rohadtul nem sejtettem, mi vár rám. Hőguta emberek, hőguta. Na jó, ennyire nem veszem el senkinek a kedvét (egyelőre). Tulajdonképpen egy nagyon finom tortáról van szó, könnyű is megcsinálni. Csak éppen nem akkor, amikor 40 fok van este is. Na ha már belekezdtem, ha belehalok is, megírom nektek a receptet. Egyébként a Nosaltyról szedtem az egészet, szóval nem találtam fel időközben a spanyolviaszt. Minden egyes állapotot lefotóztam, ezért lehetetlen elrontani. Leírom nektek úgy, hogy akinek ez a legelső sütije, még annak is érthető legyen. Először is, mi kell hozzá?
1. Kell ráma, ami akár lehet vaj is. 125 gramm, ami egy negyed doboz Ráma 2. Cukor. Nálam ez barnacukor, de persze lehet sima cukor is. 5 evőkanál, 10 deka kéne ebből. 3. Lisztből 7 evőkanál, 14 deka szükségeltetik. 4. Tejfeelfölből egy kis doboznyi (175grammos) 5. Két közepes tojás, ami lehet pici is vagy nagy is, csak így hozzáértőbbnek tűnök. 6. Citromtortába nem árt citrom is, egy fél kell mindössze. Az a citrom a legjobb, ami még keményebb, mert könnyebb lesz lereszelni. Citromlét kérem elfelejteni. 7. Két teáskanál sütőport is készíts elő! Nem nézni, hogy az enyém most spáros.. 8. A Vaníliás cukor opcionális ugyan, az eredeti receptbe nincs benne, de szerintem nem rossz bele. Sütő mindenkképpen kell, kézimixer is jó lenne, de nyugodtan csináld kanállal ahelyett. Egy reszelő is jól jön. Ennek hiányában lehet előre reszelt citromhéjat kapni, de az nem az igazi. Nos, ha ha minden megvan, indulhat a buli. Ha nem értesz valamit szólj mindenképpen! A készítést a Bővebben után olvashatod, mert nem akartam elárasztani a főoldalt a 3435 képemmel.
Üdv a bővebben után. Hát mégis érdekel a süti? Örülök! Az első lépés, hogy előveszed a negyed doboz (125g) margarint és állni hagyod, mert puhulnia kell. Ne aggódj, ebben a melegben hamar olvad:') Ha látod/érzed a vaj puhulását gyújtsd be a sütőt 160fokra, ami nálam az első fokozat. Igen, már az elején megsülünk. Egy pillanatra a vajat is odatarthatod be a sütőbe, a melegbe, ha fel akarod gyorsítani az olvadást. A képen láthatod, hogy kb. ennyi lesz a vaj, és készítsd elő a mixert/kanalat is. Ha a vaj olyan puha, keverhető állapotban van, mixerrel egyszerűen keverd át, hogy sima, majdnem folyós kotyvalékot kapj.
A cél az ilyesmi állag:
Ezután apránként add hozzá az 5 evőkanál cukrot és a vaníliáscukrot. Az apránként annyit tesz, hogy raksz bele egy evőkanállal, majd keversz rajta egyet. Megint egy kanállal, és keversz. Ez a látvány fogad:
Majd mosd meg a két tojást, és törd fel. Ne felejtsd el megszagolni a tojást, hogy nem büdös-e, alias romlott. Ha büdös, dobd ki, ha nem, tedd bele a rámás cukros bizbaszba. A kétt teáskanál sütőport is most tedd bele. Erről nem tudom, minek kellett fotót csinálnom. No mindegy.
Keverd össze ezt lehetőleg a mixerrel. Majd nyomd bele a fél citrom levét. Kitaláltam egy tök jó ötletet, hogy hogy nem megy bele a citrommag. Kevésbé ízléses kép következik. Igen, ilyen szűrőbe kell beletenni a fél citromot, és nyomni. Nyomni.
Ha ezen túlvagy, reszelőt elő, és citromreszelésre fel, bébi. Óvatosan a reszelővel, kis híján az ujjamba került. Veszélyes egy szerszám. Kis segítség, melyik oldalával:
Amennyi citromhéj ami a képen van elég, bőven elég.
Ezután keverd össze a kis krémünket, még eléggé folyékony ilyenkor. Most következik a tejfel tejföl. De csak a felét tedd egyelőre bele. A hét evőkanál lisztből 4-et még ide keverj bele.
Már láthatóan kevésbé folyékony. Most már jöhet a tejföl másik fele is, meg 3 evőkanál liszt is.
Így ní', keverd össze. Már nem kell bele más, tulajdonképpen készen is vagy. Ha mindent jól csináltál, egy ilyen pacsmag van előtted az asztalon. Vigyázz, ki ne öntsd! Nekem majdnem sikerült.
Most már csak annyi a teendő ,hogy előveszünk egy max. 20x15 centis tepit, vagy egy 15x15-ös tortaformát. Nem baj ,ha tele van, icipicit dagad csak. Mondjuk a 20x15-ös tepsimbe nagyon az alján volt, de kis vékonykán is finom, nagyon finoom. A tepsit vajazd ki egy fakanállal.
Most öntsd bele a krémet, és tedd bele az előmelegített sütőbe. Gondom, folyik rólad már a víz, olyan meleged van a konyhában. Bocsi, én szóltam.
A sütőben a harmadik fokozaton, azaz 190 fokon süsd 46 percig. Ha a sütőtökön van rá lehetőség, a közepén, vagy picit feljebb süsd. Amúgy nem lényeg pár perc, csak azért 46, mert nekem pont jó lett, és 46 percnél szedtem ki. Szép aranybarna lesz az alja és az oldala a drágának. De ha nem tudod, hogy jó-e, tarts tűpróbát. Azt imádom ebben a sütiben, hogy igazából ez egy piskóta, de a piskótánál ezerszer jobb. Olyan puha, és awh. Értelmes megnyilánulás level99. Ha letelt a háromnegyed óra, szedd ki a sütőből. Az enyém ilyen lett, mindjárt mutatom. Tegyél rá szeletelt citromot, mentalevelet(nem volt otthon mentalevél (*szomorúan néz*).
Na, hogy tetszik? Vállalkozik rá valaki? Ha igen, hogy ízlett?
...Éés szeletelve. Tök szexi mitakarsz.
| |
|
|